This book addresses plasma modification of polyolefin surfaces. It comprises 21 chapters divided into three major sections. The first section covers the different techniques used for plasma modification of polyolefin surfaces and the effects of various gases as a surrounding medium, while the second provides a detailed analysis of the physics and chemistry of plasma modification and discusses various innovative characterization techniques, as well as ageing of the modified surface. It focuses on the analysis of changes in polymers’ surface chemistry using various spectroscopic techniques, and of changes in their surface morphology after plasma treatment using optical microscopy, electron microscopy and atomic force microscopy. In addition, it provides detailed information on the characterization of modified polymer surfaces. The book’s third and last section covers a range of applications of plasma-modified polyolefin surfaces varying from the packaging industry to the biomedical field, and shares valuable insights on the lifecycle analysis of plasma modification and modified surfaces.
Sommario
Altre Informazioni
ISBN:
9783030522636
Condizione: Nuovo
Collana: Engineering Materials
Dimensioni: 235 x 155 mm Ø 565 gr
Formato: Copertina rigida
Illustration Notes:VI, 258 p. 116 illus., 71 illus. in color.
Pagine Arabe: 258
Pagine Romane: vi
Dicono di noi
Per noi la tua privacy è importante
Il sito utilizza cookie ed altri strumenti di tracciamento che raccolgono informazioni dal dispositivo dell’utente. Oltre ai cookie tecnici ed analitici aggregati, strettamente necessari per il funzionamento di questo sito web, previo consenso dell’utente possono essere installati cookie di profilazione e marketing e cookie dei social media. Cliccando su “Accetto tutti i cookie” saranno attivate tutte le categorie di cookie. Per accettare solo deterninate categorie di cookie, cliccare invece su “Impostazioni cookie”. Chiudendo il banner o continuando a navigare saranno installati solo cookie tecnici. Per maggiori dettagli, consultare la Cookie Policy.